Nyhetsartikkel

30 mars 2023

Forslag til kandidater


Kan du gjøre en ekstra innsats for borettslaget? Eller har du noen du vil anbefale til et verv?


Valgkomiteen i Elvefaret borettslag ber om forslag til kandidater som kan sitte i styret, miljøutvalg og valgkomité.

Valgkomiteen ønsker forslag til kandidater til styret, miljøutvalg og valgkomite. Vennligst kom med forslag innen 12 april.

Hvert år velger andelseierne i borettslaget hvem som skal inneha ulike tillitsverv. Her er informasjon om hvordan du kan bidra i borettslaget og om årets valg.

Hvorfor bidra i borettslaget?

Borettslaget er et fellesskap av andelseiere, som sammen sørger for at en rekke oppgaver blir utført og løst knyttet til bygningene, fellesarealene og bomiljøet. Borettslaget er avhengig av at beboere påtar seg tillitsverv og bidrar inn i fellesskapet. Det er slik vi sikrer et veldrevet og trivelig borettslag.

Hva kan man bidra med?

Ulike verv er til for å løse ulike oppgaver, og det er et bredt spekter av kompetanse, egenskaper og ferdigheter som borettslaget kan ha bruk for. Kanskje har du formell kompetanse og erfaring som borettslaget kan nyttiggjøre seg av i styre og stell, eller kanskje du er en engasjert person som kan skape hygge og trivsel. Ta kontakt med valgkomiteen for en uforpliktende dialog!

Hva gjør man i de ulike tillitsvervene?

Medlemmer av styret sørger for den daglige driften i borettslaget og tar nødvendige avgjørelser for å holde bygningene og fellesarealene vedlike. Medlemmer av Miljøutvalget står for sosiale og miljørettede tiltak i borettslaget, slik som dugnad og tenning av julegran. Medlemmene av valgkomiteen skal finne kandidater som kan velges inn til verv og gi en anbefaling til generalforsamlingen. 

Hvilke verv er på valg?

- Vervet som styreleder velges for ett år av gangen, og er på valg hvert år.

- Verv som styremedlem velges for to år, og borettslaget har en «rytme» hvor to styremedlemmer er på valg det enkelte år.

- Medlemmene av Valgkomiteen og Miljøutvalget velges for ett år av gangen, og er på valg hvert år. Miljøutvalget rekrutterer også selv.

- Hvert år velger også generalforsamlingen hvem som skal representere vårt borettslag i OBOS’ generalforsamling.

Hvordan blir man med?

Ta kontakt med valgkomiteen – det er helt uforpliktende. Vi vil gjerne høre fra deg om hva du kan bidra med.

I forkant av generalforsamlingen setter Valgkomiteen opp en anbefaling (innstilling) over hvem som vi mener andelseierne bør velge til de ulike vervene. Valget gjennomføres på generalforsamlingen.

Enhver står fritt til å melde seg som kandidat til valg.

Du kan melde din interesse for et verv eller gi innspill om noen andre du mener kan være aktuell. Hvis det er noen du anbefaler oss å kontakte, vil valgkomiteen gjerne ha kontaktinformasjon til vedkommende.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send dine innspill på e-post til valg@elvefaret.no innen 12. april.

Valgkomiteen i Elvefaret borettslag, ved Katrina Tibballs, Monica Holm og Tor Audun Gram

Oppdatert: onsdag 11-sep.-19